Behangen

Wilt u uw wanden laten afwerken met behang? Glasvezelbehang, vliesbehang, fotobehang, vinylbehang of behang met een patroon. De mogelijkheden zijn eindeloos! Uw keuze is afhankelijk van de wanden die u wilt laten behangen en de functie van de ruimte. 

In een kantoorpand wilt u dat de wanden snel en strak worden afgewerkt en dat ze tegen een stootje kunnen. In een winkel kan een wandgrote foto de aandacht trekken of kan een bepaald patroon voor de gewenste sfeer zorgen. In een nieuwbouwhuis kiest u misschien voor renovlies, omdat het barstjes in het stucwerk overbrugt en een mooi glad resultaat geeft.

Behangen lijkt vrij eenvoudig, maar niets is minder waar. Muren die niet helemaal recht zijn, overgangen van een oude muur naar een aanbouw, wanden met lelijke plekken: behangen met hindernissen valt niet mee! Zelfs een kaarsrechte wand in een nieuwbouwpand kan al lastig zijn. Het vergt veel geduld en behendigheid om een wand strak te behangen.

Zit er nog oud behang op de muur? En zitten daar misschien nog een aantal lagen behang onder? Of is de muur flink beschadigd? Als u er meteen behang overheen plakt, blijft u altijd zien dat de ondergrond niet vlak is. Oude behanglagen verwijderen we. De kale muur onderwerpen we aan een grondige inspectie. Afhankelijk van het resultaat vullen we de gaten en/of scheuren en brengen we een voorstrijkmiddel aan. Of krijgt u het advies de wand opnieuw te laten stuccen.

booij schilderwerken & totaal onderhoud uw behanger in Assendelft, krommenie, wormerveer, wormer, zaandijk, koog a/d zaan, westzaan, zaandam en omstreken